Ден за размисъл във Франция преди реванша на изборите между Еманюел Макрон

...
Ден за размисъл във Франция преди реванша на изборите между Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Париж пред дилема кои са Макрон и Льо Пен

Ден за размисъл във Франция преди реванша на изборите между Еманюел Макрон и Марин льо Пен.

Французите са изправени пред сложен избор. Трябва да гласоподават сред двама нежелани претенденти. И като че ли не им се приказва за политика. И тези избори ще минат, а животът продължава.

Саид работи като сервитьор в едно от оборотните кафета в Париж до площад " Трокадеро ", желано място за туристите когато и да е на деня поради разкриващата се панорама на Айфеловата кула. Свободни места мъчно се намират, а той и сътрудниците му работят на цялостни обороти. Питам го по какъв начин устоя на това движение сред толкоз доста маси, цялостни с клиенти. Поглежда ме изумен и дава отговор: " Какво е работа? Когато правиш нещо, което харесваш, не го усещаш като работа. Работата е единствено в съзнанието. "

Следващият ми въпрос е кого ще избере - Макрон или Льо Пен. Първоначално отминава въпроса ми с усмивка, само че след това се връща и се майтапи: " Макрон или Льо Пен? Какво е това? Футболни тимове? "  И още веднъж забързано потегля сред клиентите. Без отмалялост и очевидно без очакване за политическото бъдеще на страната.

Намек за идния втори тур из столицата на Франция съвсем няма. Няма плакати на двамата претенденти. Случайно може да се попадне на остаряла пропагандна брошура из парижките улици, останала евентуално от първия тур.

А страната и изключително столицата се връщат към живота, хаоса и тълпите отпреди пандемията. Париж се пука по шевовете от туристи, главно италианци и испанци. Личи си, че се отърсва от пандемията.

И макар че Франция живее много по-либерално, към момента личат следите на COVID-19. В градския превоз носенето на маски е наложително и жителите и гостите на Париж са прецизни. Друг намек, че пандемията не си е отишла, е продължаващата имунизация във Франция. Хората не престават да си слагат бустерни дози. В страната върви акция и за четвърта игла за най-възрастните и уязвими групи. Във Франция хората могат да си слагат ваксина против ковид в аптеката или на тротоара пред нея.Така е в Париж, който " мисли " за избори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР